25. marca 2012

dierovaná prechodná čiapočka

Po uháčkovaní viacerých čiapočiek jednoduchým vzorom z dlhých stĺpikov som sa rozhodla pre uháčkovanie dierovaného vzoru na teplejšie jarné dni pre staršiu dcérku. Je jednofarebná, aby krajšie vynikla vzorka a kvietok som urobila trojitý a trojfarebný. Spodok čiapočky je ukončený divým krátkym stĺpikom.

na hlávke vyzerá nádherne








19. marca 2012

prvá háčkovaná čiapočka

Po háčkovaných šatičkách pre bábiky som sa konečne odhodlala uháčkovať aj nejaké čiapočky. Sú zatiaľ veľmi jednoduché, žiadne extra ozdoby alebo vzory, ale také jednoduché sú podľa mňa najlepšie. Nemám rada nejako veľmi prečačkané.

Prvú čiapočku som uháčkovala pre 10.mesačnú dcérku, podľa návodu na internete, presne som odmerala obvod hlavičky a vypočítala priemer, ale keďže som háčkovala z vlny zo 100% bavlny (camilla), tak sa čiapočka trocha poddala, a bola jej trošku voľná. Nie je to nič tragické, ale keďže sa kočíkujeme, tak pri otáčaní hlavičky sa jej otáčala aj čiapočka, tak som ju podšila bavlnenou luxusnou látkou (zo stránky modernpatchwork), a nakoniec som jej dorobila aj väčšie krytie ušiek a šnúrku, lebo ja tak sa jej otáčala.

Nechcem sa chváliť, ale myslím, že sa mi celkom pekne podarila :D

pôvodná čiapočka s kvetinkou



podšitá


s dorobenými ušnicami a šnúrkami



Dcérke krásne sedí, pridám aj fotočku a som na seba hrdá :D

Uháčkovala som aj ďalšie dve čiapočky, sú v sekcii "háčkované čiapočky" a pracujem na čiapke pre manžela k meninám - sám si zažiadal :D

6. marca 2012

topánky pre tonnerku

Pomaličky si zaobstarávam doplnky pre tonnerku, hoci samotnú bábiku ešte doma nemám. Cez ebay som kúpila pár topánočiek, nejaké silonky a nejaké drobnosti ešte docestujú. Tu sú topánky čo už mám doma.

béžové lesklé - sú úplne nádherné a už sa teším ako jej ukážu na nohách


fialové lodičky trblietkavé s ružičkou - sú úchvatné


béžové akoby brúsená koža na priesvitnej platforme


strieborné čižmy s kožušinkou - je veľmi jemnučká


zebrované silonky z ebay

sivé silonky z ebay

5. marca 2012

Háčkovaný svetrík, rifličky a tričko pre barbie

Pokúsila som sa uháčkovať sveter. Je zošívaný na bokoch, ale rukávy som priamo háčkovala na otvore. Sú trochu širšie, ale je to prvý pokus a hádam ďalšie dopadnú lepšie. K tomu sa pokúsila ešte o čiapku, ale keďže som ju háčkovala z dvojitej bavlnky, nie je taká poddajná ako by som chcela. Ale pasuje bábike. Rozhodla som aj o ušitie rifličiek a trička, aby sme to mali ako kompletík. Rifličky sú len jednoduché, bez vreciek, vzadu na patentku, a tričko je tiež len také jednoduché, bez obšitých rukávov a goliera, lebo sa materiál nestrambe, tak som to nechala len tak. Látka je elastická bavlna. No zhodnoťte sami, či sa mi to aspoň trošinku vydarilo :D

svetrík s čiapkou, zapínanie na gombíky klasicky s dierkami


rifličky a tričko


fotila som aj s bleskom aj bez, fotografa nie som bohvieaká, ale možno sa raz zlepším :D



trošku rozmazané, ale zatiaľ nemám iné...

1. marca 2012

háčkované šatičky s klobúkom pre BARBIE

Tieto šatičky som uháčkovala už druhé, napísala som si dokonca aj postup, ak by mal niekto záujem, rada poskytnem (poprípade uháčkujem). Sú veľmi jednoduché a veľmi sa mi zapáčili. Sú jemne vypasované, preto nepotrebujú ramienka. K šatičkám je aj klobúčik, ktorý sa mi podaril len na základe videjka na youtube. 

zelené letné šaty s klobúkom







plesové šatičky pre Melrose

Po dlhšom čase, a po viacerých ručne ušitých oblečkov nielen pre barbie, som sa rozhodla, že si skúsim vytvoriť vlastný strih a podľa neho aj ušiť. Tak som sa rozhodla pre moxie, že je trošku väčšia ako barbie, a preto, že pre ňu nemám z internetu skoro žiadne strihy.

Urobila som si strih na top a sukňu a spojila som to do kopy, a vznikli z toho plesové šatičky. Top som podšila tou istou látkou ako je sukňa. Šatičky som šila na stroji.

plesové šatičky

sukňa je prekrytá ružovým mäkkým tylom, vpredu prestrihnutým

v páse sú ozdobené stužkou, ktorá sa vzadu viaže na mašľu

pohľad z boku

top



podšívka na tope
Šatičky ešte nie sú ušité dokonalým stehom, ale učím sa a postupne sa budem zlepšovať.